Beirut over de macht en onmacht van de natuur

De video bij de nieuwe single van Beirut is vrolijk: seasons come and seasons go en daar dans je lekker bij. Maar die rode muts in het winterscherm, die valt steeds meer op….

Beirut heeft iets met plaatsnamen. Voor de geboorteplaats van de band had oprichter Zach Condon vast het beste nummer in gedachten: Santa Fe. Maar de tijd schrijdt voort. Nu presenteert het vijftal (of zestal) het dansbare Perth van het album No, no, no. Op de nieuwe single is indie-folk is uitgebreid vrolijke dans maar de schijn bedriegt.

clara, aranovich, beirut, perth, videoDat is wat Clara Aranovich regisseur van de videoclip ons doet geloven. Het houdt een keer op. In een gesprek met ‘Nerdist’ zegt ze: “De natuur is als een kerk voor me: een plaats voor respect die democratisch is in de zin dat het van iedereen is en tegelijk van niemand. Deze plaatsen zijn zo mooi als een leeg schildersdoek en ze zijn net zo echt als surrealistisch.”

Bekijk de video twee seizoenenvideo, links het strand in de zomer, rechts dezelfde plek in de winter, slechts gescheiden door een dun scheidingswandje. Zo dun dat de danser Maceo Paisley er probleemloos  doorheen stapt. En als het licht is uitgegaan begint hij aan de andere kant van de dunnen lijn weer opnieuw. De circle of life van Perth.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.