Fat Freddy snijdt met Razor de koers aan

Op hun eigen website ronkt het lekker, maar is dat een reden om hard achter Fat Freddy aan te lopen? Maar er gebeurt iets als je ondertussen luistert naar de nieuwe single ‘Razor’. Is het Massive Attack, in een hogere versnelling? Het begin van het nummer verdient het om lekker lang door te gaan. En dat doet het ook: 8 minuten.

Dan wil je het nieuwe album Bays graag helemaal horen en meteen een ticket voor een optreden dit najaar. Voor het album kun je 23 oktober aan de bak. Voor een optreden in de buurt van Fat Freddy’s Drop nog even wachten:

16 november in Brussel (Ancienne Belgique)

17 november in Keulen (E-werk)

26 november in Münster (Jovel)

3 december in Tilburg (013)

Daarna trekken de heren zich terug naar de zomer van Nieuw Zeeland.

Dan het album. Ze steken het vlammetje zelf aan en ronken zelfgenoegzaam op hun site. Lees mee.

“BAYS is een voorbode van een nieuw hoofdstuk in Freddys fantastische reizen. BAYS opent met “langzaam brandende” funk in Wairunga Blues. Een reis door een smeltvorm van reggae, hi-tek soul en jazz met techno-ritmes met Freddy’s signatuur van blazers en Joe Dukie’s gladde en introspectieve zang.”

BAYS is vernoemd naar de studio van Freddy in hun thuis, Wellington. De plaat is daar geschreven en opgenomen rond, zoals ze dat zeggen “beats, voedsel, darts en een winter vol inhoud.”

Klinkt goed. Hou Fat Freddy in de gaten deze herfst.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.