KIN maak ook slowTV

Voor IndieXL schrijf ik nieuwsberichten op de website en een paar keer per week post ik de video van de dag. Een goede videoclip biedt meer dan ondersteuning van de muziek. Muziek en tekst is als 1+1=2 en in bijzondere gevallen komt daar 3 uit. Een goede videoclip maakt daar gerust 4 van. Die combinatie komt in aanmerking voor Video van de dag.

Twin Peaks in de Indie Chart

Slow TV heet het album van de Groningse band Kin. De band kent een allesbehalve slow start, want de single Passing Car scheurt omhoog in de Indie Chart. Het nummer is ijl, het intro is als de filmmuziek van Twin Peaks. En daarna blijft het zo fraai. Is de nummer 1 in de Nederlandse Indie-lijst bereikbaar?

familie van KIN

Kin begon in Manchester als een soloproject van de Britse zanger-gitarist Kim Foster. In 2011 maakte ze haar album ‘Flickering’. Simon ‘Ding’ Archer, bekend van PJ Harvey, the Fall en the Pixies, produceerde het album. Vlak daarna vertrok ze naar Groningen.

Met leden van de bands Vox Von Braun en The Swains knutselde ze aan huiselijke geluiden en dat proces maakte het viertal tot een echte familie (Kin) en ze vormden de band Kin.

kind van pixies en portishead

De band rond Kim Foster maakt triphop-rock. De muziek van Kin neigt naar Warpaint, vooral door de bezwerende stem van Kim Foster. Misschien is Kin daardoor eerder het kind van Portishead en the Pixies.

Het album SlowTV is ook geproduceerd door Simon Archer in Manchester. De band had daar slechts vijf dagen voor nodig. Ook daarin doen ze de term ‘slow’ dus geen eer aan. SlowTV komt uit op 18 september.

Slowtv uit Noorwegen

De video van de single Passing Car is geïnspireerd op de SlowTV waar Noorse televisie furore mee maakt. Gesuggereerd wordt dat het concept daar aanslaat vanwege de lange winters. De eerste slowtv-uitzending waren de beelden van een treinreis door het eindeloze landschap. Op prime-time haalde de uitzending 1,2 miljoen kijkers. Daarna volgden een bootreis langs de fjorden, een brandend haardvuur en het breien van een trui. En alle uitzendingen staan garant voor een groot publiek.

Nu Kin nog.

Kijk hoe de band hun SlowTV vormgeeft:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.