Ought kijkt naar mooie blauwe lucht

Ought heeft al veel moois laten horen en afgelopen zondag op Lowlands ook laten zien. Het Canadese viertal is het niet te vermijden punk-noise-orkest de komende jaren.

Op 18 september komt hun album uit. Daar kunnen we op gaan wachten maar bij ons hoor je de laatste weken vaak het lang uitgesponnen Beautiful Blue Sky.

Ought en Television. En Lou Reed

Vergelijkingen met Television en Talking Heads zijn terecht, maar de voordracht-zang van Ought-zanger Tim Darcy heeft meer weg van Lou Reed of Nick Cave. Beautiful Blue Skies klinkt mede daardoor zowel moedeloos als hoopgevend. Het is kritiek op het consumentisme maar ook naïef genieten van het moois wat de wereld te bieden heeft.

Charmant

Tijdens het optreden van Ought op het Pitchfork-festival in Parijs trof Tim Darcy (eigenlijk Tim Beeler) een gevoelige snaar bij het Franse publiek door de aankondiging in het Frans te doen. Maar ondanks hun Montreal-achtergrond klinkt het toeristisch charmant. En zeker zo charmant is de glimlach van Ought-drummer Tim Keen, Australische import. Kijk naar Ought:

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.