Yorick van Norden, retro zoals retro bedoeld is

De nieuwe single Blood Money van Yorick van Norden ligt lekker in het gehoor en lijkt zijn visitekaartje te moeten worden: retro-pop dat een breed publiek kan interesseren. Zijn inspiratie ligt bij Beatles, Dylan en Bowie liet hij Matthijs van Nieuwkerk in #DWDD zeggen. Maar als redacteur van IndieXL wil ik Yorrick voorhouden dat zijn vorige liedjes zeker zo goed zijn.

indie-clip

De titel Blood Money klinkt niet echt lekker voor een visitekaartje, maar de woorden ronken wel, net als het nummer zelf. Een echte videoclip is er nog niet voor gemaakt. Dat was voor mij aanleiding om Gonna try for the sun nog eens te proberen. Een Indie-clip zoals die bedoeld is en een titel die de potentie van de Haarlemmer beter weergeven.

retro from space

De clip speelt zich af in Haarlem en het astronautenpak is geleend van het Space Expo in Noordwijk, dus echt retro. Het effect op straat is vriendelijk en grappig zoals het nummer ook is. Niets ontoegankelijks aan. Eerder de Beatles zoals de Beatles vandaag de dag zouden klinken. Retro zoals retro bedoeld is.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.